Na Zimski jamatlon se je prijavilo že 214 udeležencev. Kot zadnja se je prijavila ekipe Zmer tazadn. Hehe, pa niso ta zadnji. Za njimi se je namreč prijavila še ekipa Ajzenpon. Pa tudi ta, smo prepričani, ne bo zadnja. Prijave so še odprte, ampak ne odlašajte preveč.

Tudi Trbovskih 142

Doslej je soboto, 2. decembra, na koledarju označil veliko tistih, ki si upajo. Prijavljenij je že 214 udeležencev v 57 ekipah. V zadnjih dneh so se prijavile ekipe Krškopulski knapi (tele bomo povprašali, odkod takšno ime), Trbovskih 142 (jamatlonski veterani, dobesedno), pa ekipa Zmer tazadn (tudi stari znani jamatlona, vedno zadnji, komaj jih spravimo iz jamatlona domov) in ekipa Ajzenpon (Trbovca, pa še ajzenponarja povrh, ta dva bosta letela po jamskih tirih).

Strojniki se kujajo

Na Zimskem jamatlonu smo pričakovali okrog 40 tujih študentov, ki so na študijski izmenjavi na Fakulteti za strojništvo v Ljubljani, vendar je njihova mama, Zagorjanka Duši Železnik, ki je že vrsto let prava duša strojniške udeležbe na jamatlonih, s povsem poklapanim glasom sporočila, da je letošnja generacija nekam bojazljiva. Morda pa vseeno spravimo kakšno ekipo študentov v jamo.

Glasba bo glasna

Še enkrat naj povemo, da bo tokrat za zabavo poskrbeli Uroš Ržišnik s spremljevalno rockersko ekipo. Rock in knapušna gresta z roko v roki. Uroš je ta teden prišel pogledat, če priprave potekajo po načrtih in povedal, da bodo muzikanti zažigali. Verjemite in prepričajte se.

Iz Zasavja, pa še iz cele Slovenije

Tokrat smo med slovenske kraje z udeleženci na jamatlonu zapisali kot nove kraje Bovec, Cerklje ob Krki, Črešnjice pri Cerkljah, Dobova in Drnovo.

Zasavje

Prijavljeni jamatlonci prihajajo iz območja Zasavja (Brnica, Čeče, Čemšenik, Čolnišče, Dol pri Hrastniku, Hrastnik, Izlake, Jesenovo, Kandrše, Kisovec, Knezdol, Kolovrat, Podlipovica, Ravenska vas, Razbor pri Čemšeniku, Rove, Trbovlje, Zagorje, Znojile).

Slovenija

Prihajajo iz naslednjih slovenskih krajev: Blagovica, Bovec, Bukovca, Celje, Cerklje ob Krki, Čadramska vas, Črnuče, Črešnjice pri Cerkljah, Dob, Dragomelj, Dobova, Drnovo, Gabrovka, Gorenja vas, Grosuplje, Ivančna Gorica, Kamnik, Klanec pri Gabrovki, Koper, Koseze, Kranj, Krtina, Laze v Tuhinju, Litija, Ljubno, Log pri Brezovici, Luče, Lukovica, Makole, Mlinše, Moravče, Moravče pri Gabrovki, Petrovče, Pijava Gorica, Podgorica, Podnart, Podpeč, Poljčane, Polzela, Preserje, Radeče, Rečica ob Savinji, Spodnji Hotič, Srednja vas pri Kamniku, Srednja vas pri Šenčurju, Studenec, Škocjan, Šmartno pri Litiji, Tlaka, Vače, Velenje, Visoko, Vransko, Vrhpolje, Vršajn, Žalec, Žeje.

Tujina

Udeleženci prihajajo tudi iz tujine iz naslednjih krajev in mest: Hmelnicki, Kijev (Ukrajina), Arhiz, Krasnodar, Moskva (Rusija),

Kaj vas čaka?

Izkoristite priložnost in doživite enkratno adrenalinsko doživetje! Prvo soboto v decembru se spustimo v rudnik, kjer vas bodo čakali Perkmandeljc, knapi, različne ovire ter tovariško druženje. Po prihodu iz jame pa čisto prava zasavska knapuska fešta s knapusko hrano, rock muzko in vsem, kar paše zraven.

Prijave

Prijavnica je že pripravljena. Prav za vas. Ne spreglejte!

Razpis-prijavnina

Kaj je jamatlon?

Jamatlon je 5,5 km dolg oviratlon v rudniškem rovu med Trbovljami in Hrastnikom. Na poti jamatlonce čaka 14 ovir, ki so povezana z delom in življenjem rudarjev. Zimski jamatlon je idealen za vse, ki ne marajo mraza, saj je v rudniku prijetnih 15 stopinj, ravno prav za zabavno rekreativno pustolovščino.

Savus

Foto: arhiv Savus