Da ne zamudite

Urnik prireditve

Vse ima svoj začetek in konec. Tudi jamatlon. In da česa ne zamudite, smo pripravili urnik.

Urnik prireditve Zimski Jamatlon 2021

od 10. do 11.30 ure – zbor jamatloncev in prevzem startnih številk.

Zberemo se pri bivši upravni zgradbi Rudnika Trbovlje-Hrastnik, sedanji lastnik Nanocut Hrastnik (Cesta 3. julija 7, 1430 Hrastnik; koor.: 46.148389, 15.084576). Pri prevzemu štartnih številk mora vodja ekipe oddati podpisane izjave vseh članov ekipe.

ob 11. uri – predstavitev proge in varnostnih ukrepov za prvo skupino. Razpored skupin bo še objavljen! Udeležba je obvezna za vse udeležence Jamatlona. Seznanili vas bomo s progo in varnostnimi ukrepi v jami ter podrobnostmi prireditve.

ob 11.30 uri – predstavitev proge in varnostnih ukrepov za drugo skupino.

po zboru – organiziran avtobusni prevoz iz Hrastnika v Trbovlje na startno mesto. Seznam avtobusov bo objavljen na zbirališču.

prva ovira: fotografiranje – takoj po startu bomo vaš podvig ovekovečili s fotografijo, zato vas prosimo, da bodite pripravljeni na kratko poziranje.

po preizkušnji v jami – možnost tuširanja (s seboj prinesite brisače) in knapovska malica.

ob 14.00 – jamatlonski koncert

ob 14.30 – podelitev nagrad za izvirne nazive in ekipe z najbolj povprečnimi časi prireditve.

vmes igra: Met bata škornja rikverc čez glavo v kulmkišto. Rudarski škorenj tekmovalec meče v kulmkišto preko glave obrnjen stran od kište. Iz vsake ekipe tekmuje en udeleženec. Vsak metalec ima na voljo tri poskuse. Za uspešen poskus se šteje, če škorenj pade v kulmkišto.

 

Obvezna oprema

Na štartni poziciji bo rudar spremljevalec še enkrat pregledal obvezno opremo, vpisati se boste morali tudi v seznam za jamo. Brez popolne obvezne opreme vhod v jamo ne bo mogoč! Zato še pred prihodom ne pozabite na:

  • čelado (priporočamo kolesarsko)
  • naglavno svetilko (priporočamo rezervne baterije)
  • pohodno obutev
  • primerno oblačilo (dolge hlače in dolga majica)
  • rokavice (priporočamo, ni obvezno)
  • brisačo (priporočamo, ni obvezno)

Priporočljivo je, da se čelada tesno prilega glavi, da vas ne bo ovirala pri gibanju in premagovanju ovir. V jamo je strogo prepovedan vnos vžigalnikov, cigaret, alkohola in drugih »lepih stvari«.

V jami se temperatura giblje okrog 15 stopinj Celzija. Potrebno je obleči dolge hlače in rokave, na določenih predelih jame je namreč močan prepih. Za bolj občutljive na prepih priporočamo tudi vetrovko. Podlaga ni ravna, zato priporočamo pohodno obutev, oziroma takšno, ki vas bo primerno ščitila pred zvinom gležnja. Priporočamo vam tudi rokavice, saj je potrebno na nekaterih delih proge poprijeti za blatne ovire. Še to: ne pozabite na brisačo. Po preizkušnji v jami se boste lahko stuširali.

 

Merjenje časa

Jamatlon je ekipna igra, ki spodbuja tovarištvo. Je tudi preizkušnja s samim seboj. Kljub temu bo organizator meril čas. A nagrada ne bo pripadla najhitrejšim (najhitrejših časov tudi ne bomo objavljali), temveč tistim, ki bodo najbolj ujeli povprečni čas vseh ekip.

Jamatlon pripravlja Zavod Savus, izdajatelj časopisa Savus in spletnega časopisa Savus.si, v sodelovanju z Rudnikom Trbovlje-Hrastnik.

Srečno!