Sredi poletja pa zimski jamatlon. Se vam je zmešalo, boste rekli. Neeeeee. Mi se res že pripravljamo na Zimski jamatlon 2022. Tretji dan decembra bo Perkmandeljc v svoje domovanje spet sprejel jamatlonke in jamatlonce.

Prijave za Zimski jamatlon 2022 smo odprli po zaključku poletnega, na katerem so uživali udeleženci iz cele Slovenije. To kažejo tudi odlični posnetki Matjaža Lavriča, ki jih je zlepil v všečen film o jamatlonkah in jamatloncih, knapih, organizatorjih in dogajanju na prazničen dan 25. junija v Rudniku Trbovlje-Hrastnik. Poglejte si ga na spodnji povezavi.

Na Zimski jamatlon so se že prijavile prve ekipe. Hehe, Perkmandeljc je izjemno zadovoljen s prvimi prijavami, saj je v štirih ekipah prijavljenih kar deset žensk in le dva moška. Razmerje je za jamskega škrata idealno. Vemo, da bo na koncu prijavljenih približno enako število enih in drugih. Se pa bojimo, da bomo morali prijave za zimsko izvedbo jamatlona letos zapreti, saj lahko sprejmemo na jamatlon le 350 udeležencev. Prednost bodo imeli seveda tisti, ki bodo na jamatlon prijavljeni prej. Do konca avgusta je prijavnina najnižja.

In katere ekipe so že prijavljene. To so ekipe Tanja in polžki, Pohko, Trbouske turistke in Vesele huntarce. Huntarce so za jubilejni, 15., jamatlon prejele posebno vabilo organizatorjev. So namreč edina ekipa, ki se je udeležila vseh dosedanjih jamatlonov.