Na Zimski jamatlon se je doslej prijavilo že 33 ekip s kar 129 udeleženci. Perkmandeljc si zadovoljno mane roke, saj je med prijavljenimi kar 72 jamatlonk in le 57 jamatloncev.

Lučanke spet pridejo

Doslej si je soboto, 2. decembra, na koledarju označilo kar 129 udeležencev, ki so se prijavili v 33 ekipah. V zadnjih dneh so se prijavile ekipe RR+, Nore kure, Lučke frajle, Lučki prepihoci, Voluharji in Sr(e)čne Savinjčanke.

Trije Kranjčani so si nadeli ime RR+, iz kmetije Šraj iz Čadramske vasi v občini Poljčane pride ekipa Nore kure, v jamatlonski družbi pa bomo spet pozdravili tudi jamatlonke iz Luč. Stalne udeleženke prireditve, ki vedno pridejo pod drugim imenom, bodo letos nastopale v ekipi Sr(e)čne Savinjčanke. Punce iz ekipe Lučke frajle, ki tudi že nekaj let hodijo na jamatlon, pa bodo tokrat privlekle v jamo tudi svoje slabše polovice, ki so se zbrali v ekipi Lučki prepihoci. V jamo se bodo podali tudi fantje iz Zagorja, Kandrš in Vač z imenom Voluharji. Ne garantiramo, da bodo iz jame tudi prišli. Upamo, da jim domače podzemlje ne bo preveč zadišalo …

No, v eni ekipi je prišlo do spremembe. Prijavili so namreč novega člana in ime ekipe spremenili iz Dva hldna špricrja v, jasno, Tri hldne špricrje.

Iz Zasavja, pa še iz cele Slovenije

Na seznamu krajev, iz katerih prihajajo jamatlonke in jamatlonci, so se v zadnjem času znašli še Kranj, Čadramska vas, Poljčane, Luče, Rečica ob Savinji, Kandrše in Vače.

Prijavljeni jamatlonci prihajajo iz območja Zasavja (Brnica, Čeče, Čemšenik, Čolnišče, Dol pri Hrastniku, Hrastnik, Izlake, Kandrše, Kisovec, Podlipovica, Razbor pri Čemšeniku, Trbovlje, Zagorje, Znojile) in iz naslednjih krajev: Blagovica, Celje, Čadramska vas, Dob, Grosuplje, Ivančna Gorica, Kamnik, Koseze, Kranj, Krtina, Laze v Tuhinju, Litija, Log pri Brezovici, Luče, Lukovica, Makole, Mlinše, Moravče, Petrovče, Pijava Gorica, Poljčane Polzela, Radeče, Rečica ob Savinji, Srednja vas pri Kamniku, Studenec, Škocjan, Vače, Velenje, Vransko, Vrhpolje, Žalec, Žeje.

Kaj vas čaka?

Izkoristite priložnost in doživite enkratno adrenalinsko doživetje! Prvo soboto v decembru se spustimo v rudnik, kjer vas bodo čakali Perkmandeljc, knapi, različne ovire ter tovariško druženje. Po prihodu iz jame pa čisto prava zasavska knapuska fešta s knapusko hrano, rock muzko in vsem, kar paše zraven.

Prijave

Prijavnica je že pripravljena. Prav za vas.

Razpis-prijavnina

Kaj je jamatlon?

Jamatlon je 5,5 km dolg oviratlon v rudniškem rovu med Trbovljami in Hrastnikom. Na poti jamatlonce čaka 14 ovir, ki so povezana z delom in življenjem rudarjev. Zimski jamatlon je idealen za vse, ki ne marajo mraza, saj je v rudniku prijetnih 15 stopinj, ravno prav za zabavno rekreativno pustolovščino.

Savus

Foto: arhiv Savus