Na Zimski jamatlon so se kot zadnji prijavili člani ekipe Šupko pužen, pa tudi ekipe Močeradi, Bunkuc ekipa in Ravenska offroad. Doslej se je prijavilo že 42 ekip s kar 166 udeleženci. Perkmandeljc si zadovoljno mane roke, saj je med prijavljenimi še vedno več punc. Vodijo z 90 proti 76.

Bunkuc ekipa

Doslej si je soboto, 2. decembra, na koledarju označilo kar 166 udeležencev, ki so se prijavili v 42 ekipah. V zadnjih dneh so se prijavile ekipe Močeradi, Bunkuc ekipa, Ravenska offroad in Šupko pužen.

Bomo videli, kako se bodo v jami znašli močeradi, dva člana prihajata iz Mlinš, trije pa iz Zgornje Polskave. Ekipa Ravenska offroad (razseljena Ravenska?) je sestavljena iz prebivalcev Zagorja, Bevškega, Opekarne v Trbovljah in Ravenske vasi, ekipa Šupko pužen pa sestavljajo člani iz Zagorja (Marnova in Ulica talcev) Ravenske vasi, in Rov (pri Kotredežu). Zanimiva je ekipa Bunkuc ekipa (vsi vemo, kaj je bunkuc, a ne da. No, vsaj Perkmandeljc ve …). Stane Rožanc bo pripeljal na jamatlon tri Rožanceve punce. In Stane ni kar tako. To je namreč človek, ki je za prvi jamatlon leta 2014 predlagal traso jamatlona in ovire na poti po rudniku. Te so tudi v 17. izvedbi v večini še vedno podobne, kot na prvem jamatlonu.

Iz Zasavja, pa še iz cele Slovenije

Na seznamu krajev, iz katerih prihajajo jamatlonke in jamatlonci, so se v zadnjem času znašla še zasavska kraja Ravenska vas in Rove.

Prijavljeni jamatlonci torej prihajajo iz območja Zasavja (Brnica, Čeče, Čemšenik, Čolnišče, Dol pri Hrastniku, Hrastnik, Izlake, Jesenovo, Kandrše, Kisovec, Kolovrat, Podlipovica, Ravenska vas, Razbor pri Čemšeniku, Rove, Trbovlje, Zagorje, Znojile) in iz naslednjih krajev: Blagovica, Bukovca, Celje, Čadramska vas, Dob, Grosuplje, Ivančna Gorica, Kamnik, Koseze, Kranj, Krtina, Laze v Tuhinju, Litija, Ljubno, Log pri Brezovici, Luče, Lukovica, Makole, Mlinše, Moravče, Petrovče, Pijava Gorica, Podnart, Podpeč, Poljčane, Polzela, Preserje, Radeče, Rečica ob Savinji, Srednja vas pri Kamniku, Srednja vas pri Šenčurju, Studenec, Škocjan, Vače, Velenje, Visoko, Vransko, Vrhpolje, Žalec, Žeje.

Zaenkrat lahko med tujce štejemo jamatlonce, ki prihajajo iz naslednjih krajev: Hmelnicki, Kijev (Ukrajina), Arhiz, Krasnodar, Moskva (Rusija).

Kaj vas čaka?

Izkoristite priložnost in doživite enkratno adrenalinsko doživetje! Prvo soboto v decembru se spustimo v rudnik, kjer vas bodo čakali Perkmandeljc, knapi, različne ovire ter tovariško druženje. Po prihodu iz jame pa čisto prava zasavska knapuska fešta s knapusko hrano, rock muzko in vsem, kar paše zraven.

Prijave

Prijavnica je že pripravljena. Prav za vas.

Razpis-prijavnina

Kaj je jamatlon?

Jamatlon je 5,5 km dolg oviratlon v rudniškem rovu med Trbovljami in Hrastnikom. Na poti jamatlonce čaka 14 ovir, ki so povezana z delom in življenjem rudarjev. Zimski jamatlon je idealen za vse, ki ne marajo mraza, saj je v rudniku prijetnih 15 stopinj, ravno prav za zabavno rekreativno pustolovščino.

Savus

Foto: arhiv Savus