Na Zimski jamatlon se je doslej prijavilo že 27 ekip s kar 106 udeleženci. Perkmandeljc si zadovoljno mane roke, saj je med prijavljenimi kar 62 jamatlonk in le 44 jamatloncev. Ne pozabite: le še do konca meseca prijave po znižani ceni.

106 že prijavljenih

Doslej si je soboto, 2. decembra, na koledarju označilo kar 106 udeležencev, ki so se prijavili v 27 ekipah. V zadnjih dneh so se prijavile ekipe Štrajhrce, Dobra kompanija, Hribovke in Košutke. Štrajherce so punce iz trboveljske doline, Hribovke prihajajo z Mlinš, Vrhpolja pri Moravčah in okolice Doba (Žeje in Studenec), Košutke pa bodo na jamatlon prikorakale tudi iz okolice Doba (Krtina, Škocjan, Spodnje Koseze).

Posebna pa je zgodba ekipe Dobra kompanija. Gre za zanimive jamatlonke in jamatlonce. Vsi štirje jamatlonci že nekaj časa živijo v Sloveniji. Sicer pa Artur prihaja iz kraja Arhiz iz čerkeške republike Karačajeva iz kavkaškega dela Rusije. Olga se je preselila v Slovenijo iz Krasnodara iz Rusije. Aljona prihaja iz kraja Hmelnicki, Viktor pa iz Kijeva, oba sta Ukrajinca. Torej še ena ekipa, ki združuje Ruse in Ukrajince. O ekipi, ki se je imenovala Diki gus v bata škornjih smo že pisali.

Iz Zasavja, pa še iz cele Slovenije

Prijavljeni jamatlonci prihajajo iz območja Zasavja (Brnica, Čeče, Čemšenik, Čolnišče, Dol pri Hrastniku, Hrastnik, Izlake, Kisovec, Podlipovica, Razbor pri Čemšeniku, Trbovlje, Zagorje, Znojile) in iz naslednjih krajev: Blagovica, Celje, Dob, Grosuplje, Ivančna Gorica, Kamnik, Koseze, Krtina, Laze v Tuhinju, Litija, Log pri Brezovici, Lukovica, Makole, Mlinše, Moravče, Petrovče, Pijava Gorica, Polzela, Radeče, Srednja vas pri Kamniku, Studenec, Škocjan, Velenje, Vransko, Vrhpolje, Žalec, Žeje.

Kaj vas čaka?

Izkoristite priložnost in doživite enkratno adrenalinsko doživetje! Prvo soboto v decembru se spustimo v rudnik, kjer vas bodo čakali Perkmandeljc, knapi, različne ovire ter tovariško druženje. Po prihodu iz jame pa čisto prava zasavska knapuska fešta s knapusko hrano, rock muzko in vsem, kar paše zraven.

Prijave

Prijavnina je do konca septembra še vedno zelo ugodna, za 10 evrov nižja, kot bo zadnji mesec pred zimskim jamatlonom. Izkoristite ugodne prijave. Seveda je prijavnica že pripravljena. Prav za vas.

Razpis-prijavnina

Kaj je jamatlon?

Jamatlon je 5,5 km dolg oviratlon v rudniškem rovu med Trbovljami in Hrastnikom. Na poti jamatlonce čaka 14 ovir, ki so povezana z delom in življenjem rudarjev. Zimski jamatlon je idealen za vse, ki ne marajo mraza, saj je v rudniku prijetnih 15 stopinj, ravno prav za zabavno rekreativno pustolovščino.

Savus

Foto: arhiv Savus