Spoštovane jamatlonke in jamatlonci,

Prespali smo dve noči po Zimskem jamatlonu 2018, Perkmandeljc pa ne. Bolečine v roki so bile prehude, prebedel je noč, se prekladal po jami celo nedeljo in neprespan dočakal ponedeljkovo jutro. Končno so ga škrati odpeljali k fizioterapevtu, ki mu je olajšal bolečine v desnem zapestju, ki je bilo totalno uničeno zaradi krsta jamatloncev. Popoldan ga čaka še puromat na bencinski črpalki, kjer mu bodo sprali umazan gobec, ker je v soboto izrekel precej sočnih in gobčnih.

Nekaj o jamatlonu

Sicer pa, drage jamatlonke in jamatlonci. Na jubilejnem, desetem Jamatlonu vas je bilo 275, združenih v 74 ekip. Med jamatlonci je bilo 134 žensk in 141 moških. Doslej se je jamatlonov udeležilo že več kot 1700 rekreativcev.

Prišli ste iz vse Slovenije in tudi tujine (Hrvaške, Slovaške, Španije in Turčije). Upam, da ste se med knapi v rudniku in organizatorji v Hrastniku, prijetno počutili. Pozdravila sta vas župan Hrastnika Miran Jerič in direktor RTH dr. Janez Žlak. Okusili ste potice in slaščice članic Društva kmečkih žena in deklet Hrastnik, pojedli golaž, zanj in pijačo je poskrbela ekipa Gostilne PrČop s Podkuma. Koncert knapovskih pesmi je pripravil Rudarski pevski zbor Loški glas. Priznanja in nagrade so podeljevali Zasavc leta 2017 Dušan Kastelic, podpredsednik Državnega sveta RS in župan Zagorja Matjaž Švagan, župan občine Hrastnik Miran Jerič in ravnateljica STPŠ Trbovlje Marjetka Bizjak. Zimski jamatlon je vsem udeležencem na obraz narisal široke nasmeške, ki jih je s svojimi šalami še povečal Perkmandeljc, ki je povedal nekaj krepkih na račun jamatlona, Zasavcev in še česa.

Nagrade

Vsi, ki so prejeli nagrade, tokrat tudi jubilejne, so zapisani tule.

Špiruci

Zimski jamatlon 2018 so podprli: RTH d.o.o., Občina Hrastnik, Občina Trbovlje, Občina Zagorje ob Savi, NLB, Thermana Laško, Imunosal, Petrol, Bartec varnost, Gostilna Pr’ Čop, Dewesoft, Lekarna Pušnik, JE&GR, Zasavska ljudska univerza, Steklarna Hrastnik, Studio moderna, Trgovina Montekukuli, Žito, Pekarna Trbovlje, Telekom Slovenije, Hillman instalacije, Nomago in STPŠ Trbovlje.

Letošnji Zimski jamatlon bo potekal pod častnim pokroviteljstvom ministrice za infrastrukturo Alenke Bratušek.

Vtisi

Na naših spletnih straneh in v časopisu Zasavski tednik bi radi objavili nekaj vtisov jamatlonk in jamatloncev. Če se vam da, strnite svoje in nam jih pošljite na naslov: info@savus.si
Veseli bomo vaših razmišljanj, zakaj ste se odločili za jamatlon, kaj ste pričakovali in kako so se pričakovanja uresničila, zakaj se na jamatlon vračate, katera ovira je bila najbolj zabavnam najtežja, najbolj utrgana, kakšen strah ste morda premagali, kaj je bilo dobro in kaj bi popravili. In seveda, še posebej bomo veseli vtisov nagrajencev. Morda tudi zapisa, kam bo romalo kakšno priznanje (na steno v dnevni, v delavnici, v koš za smeti ali ga boste celo prodali na licitaciji). Ne pozabite »pohvaliti« Perkmandeljca …

Čim prej, prosim.

Še enkrat, veseli smo, da ste bili z nami. Polepšali ste soboto. Zaradi nasmejanih obrazov se nam splača početi to, kar počnemo.

Srečno! Do naslednjega in nasploh vsako sekundo do konca letošnjega leta in v 2019. Saj takrat se pa spet vidimo in si zakličemo: »Srečno!«

Ekipa Jamatlona