Na Zimski jamatlon so se kot zadnji prijavili Vaserpinči, pa tudi ekipe Ranč prekletih, Mladinci, Ajmer in tri šafle in Ta modri (PP). Doslej se je prijavilo že 38 ekip s kar 148 udeleženci. Perkmandeljc si zadovoljno mane roke, saj je med prijavljenimi kar 82 jamatlonk in le 66 jamatloncev.

Vaserpinči

Doslej si je soboto, 2. decembra, na koledarju označilo kar 138 udeležencev, ki so se prijavili v 38 ekipah. V zadnjih dneh so se prijavile ekipe Ta modri (PP), Ajmer in tri šafle, Ranč prekletih, Mladinci in Vaserpinči.

Ekipo Ta modrih (PP) očitno sestavljajo trije modri fantje. Ne vemo, ali se bodo v jamo podali v uniformah ali pa je njihovo ime le kamuflaža. Ajmer in tri šafle sestavljajo, ne boste verjeli, tri punce in moški udeleženec (očitno ajmer). Kako ga šafle obvladujejo (ajmer namreč), nam bodo Laščanke pokazale na jamatlonu. Ranč prekletih je ime, ki nam ne pove nič. Morda nam bodo skrivnost razkrili punce in fant iz Kolovrata, Jesenovega in Podnarta na jamatlonu. Mladinci, itak, stavijo na svojo mladost (letnice rojstva od 66 do 74). Vaserpinči pa so zanimivi tipi (in tipici) iz Čeč in Zagorja. Le zakaj so si nadeli takšno ime? Morda veste, kaj pomeni vaserpinč? V knapovskih krajih vemo, prav tako v hmeljarskih, kaj pa to pomeni v mariborščini?

Iz Zasavja, pa še iz cele Slovenije

Na seznamu krajev, iz katerih prihajajo jamatlonke in jamatlonci, so se v zadnjem času znašli še Srednja vas pri Šenčurju, Visoko, Bukovca, Kolovrat, Jesenovo, Ljubno, Podnart, Podpeč in Preserje.

Prijavljeni jamatlonci prihajajo iz območja Zasavja (Brnica, Čeče, Čemšenik, Čolnišče, Dol pri Hrastniku, Hrastnik, Izlake, Jesenovo, Kandrše, Kisovec, Kolovrat, Podlipovica, Razbor pri Čemšeniku, Trbovlje, Zagorje, Znojile) in iz naslednjih krajev: Blagovica, Bukovca, Celje, Čadramska vas, Dob, Grosuplje, Ivančna Gorica, Kamnik, Koseze, Kranj, Krtina, Laze v Tuhinju, Litija, Ljubno, Log pri Brezovici, Luče, Lukovica, Makole, Mlinše, Moravče, Petrovče, Pijava Gorica, Podnart, Podpeč, Poljčane, Polzela, Preserje, Radeče, Rečica ob Savinji, Srednja vas pri Kamniku, Srednja vas pri Šenčurju, Studenec, Škocjan, Vače, Velenje, Visoko, Vransko, Vrhpolje, Žalec, Žeje.

Kaj vas čaka?

Izkoristite priložnost in doživite enkratno adrenalinsko doživetje! Prvo soboto v decembru se spustimo v rudnik, kjer vas bodo čakali Perkmandeljc, knapi, različne ovire ter tovariško druženje. Po prihodu iz jame pa čisto prava zasavska knapuska fešta s knapusko hrano, rock muzko in vsem, kar paše zraven.

Prijave

Prijavnica je že pripravljena. Prav za vas.

Razpis-prijavnina

Kaj je jamatlon?

Jamatlon je 5,5 km dolg oviratlon v rudniškem rovu med Trbovljami in Hrastnikom. Na poti jamatlonce čaka 14 ovir, ki so povezana z delom in življenjem rudarjev. Zimski jamatlon je idealen za vse, ki ne marajo mraza, saj je v rudniku prijetnih 15 stopinj, ravno prav za zabavno rekreativno pustolovščino.

Savus

Foto: arhiv Savus