Za rep še lahko ujamete najcenejšo prijavnino na Zimski jamatlon, ki bo letos sveto Barbaro, zavetnico rudarjev, počastil 7. decembra (ja, ja, Miklavževa sobota). Samo še do jutri, 31. avgusta, do 24. ure imate čas za prijavo ekipe po najnižji ceni – 18 evrov na udeleženca.

Na zimski jamatlon je že prijavljenih 16 ekip, ni jih pa še 15, ki so plačale prijavnino. No, v ponedeljek bomo verjetno že lahko izžrebali eno ekipo izmed prvih 15 s plačano prijavnino, ki bo prejela našo obljubo – povrnjen znesek prijavnine.

In, kdo so tisti, ki bodo lahko v bobnu za žrebanje. Po vrsti so to ekipe: Douske štajgerce u termo zoknih, Vesele huntarce, Fiksarji 1 in 2, Hajerce, Pank, Razigrane cicke v okrepljeni postavi, Tačke na patrulji, Dobre mrhe, Dobre mačke, Cicke, Štirje mejhn knapi, Šufece, Purflmagacinarji, Hitre šafle in fr\\\’c\\\’fele. Za temi imeni se skriva 44 jamatlonk in 17 jamatloncev. Perkmandeljc ne more verjeti. Slini se, da morajo črpalke v jami delati sto na uro. Njegove izjave ne bomo zapisali, saj bi jo morali prevajati. In to krepko.

Naj ponovimo: Jamatlon je adrenalinska preizkušnja, ki poteka na 5,5 km dolgi trasi po rudniških rovih med Hrastnikom in Trbovljami. Udeleženci morajo na poti premagati več zanimivih ovir, v jami pa jih pozdravi tudi rudniški škrat Perkmandeljc. 7. decembra Zavod Savus, izdajatelj tiskanega časopisa Savus in spletnega medija Savus.si, pripravlja že šesti Zimski jamatlon, ki je dvanajsti jamatlon zapovrstjo.

Brez skrbi, sneg v jami bomo skidali, Perkmandeljca pa zavili v topel šal in mu prinesli termovko vročega čaja, da se med krščenjem jamatloncev ne bo prehladil. Svojo lato bo za nekaj časa položil na radiator, da bo krst prijetnejši.

Torej, vsi, ki radi kaj »prišparate«: brž miško in tipkovnico pod prste, odklikajte na www.jamatlon.si in se prijavite na najboljšo adrenalinsko preizkušnjo letošnje zime.