Poletni jamatlon 17. junija bo s kratkim koncertom popestril tudi pevski zbor Osnovne šole Tončke Čeč, ki si je na letošnji osrednji slovesnosti ob trboveljskem občinskem prazniku oder delil z Vladom Kreslinom.

Doslej se je za poletni jamatlon prijavilo 36 ekip s 130 udeleženci. Nazadnje se je prijavila ekipa Intersport jamatlonke, malo prej pa ekipi Šajn brajt in Maining wolves. Med prijavljenimi je 74 punc in 56 fantov. Bravo, punce.

Častni pokrovitelj prireditve bo minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han. Perkmandeljc se veseli srečanja z ministrom, upamo, da se tudi minister srečanja s Perkmandeljcem. Vsekakor je obljubil, da se bo družil z udeleženci, pokazal pa bo tudi svoje športno znanje v metu bataškornja rikverc v kuolm kišto. Pa da vidimo, kakšnega ministra za šport imamo …

Jamatlonce poleg preizkušnje v jami čaka še vrsto zanimivosti. Po prihodu iz jame bodo udeležence pričakale hostese Red Bulla in jim dala krila za odličen nastop v igri Met bata škornja rikverc v kuolmkišto. Po jamskem delu bo za dobro voljo s kratkim koncertom poskrbel otroški pevski zbor Osnovne šole Tončke Čeč, ki deluje pod mentorskim vodstvom učiteljice Tanje Božiček Simnovčič. V spodnjem posnetku si lahko ogledate celotno Osrednjo slovesnost ob prazniku občine Trbovlje, ko so učenci skupaj z Vladom Kreslinom zapeli pesem Vse se da. Obljubili so, da bodo pesem zapeli tudi na jamatlonu. Zvenela bo dobro, pa čeprav z njimi tokrat ne bo Vlada Kreslina.

Savus

Foto: arhiv Savus