Na Zimski jamatlon so se kot zadnje prijavile članice ekip Steklarke in Glažarke, kar je pravzaprav enako, le drugače imenovano. Punce niso iz stekla, prav gotovo pa steklo močno dobro poznajo. Doslej se je prijavilo že 44 ekip s kar 173 udeleženci. Perkmandeljc si zadovoljno mane roke, saj je med prijavljenimi še vedno več punc. Vodijo z 97 proti 76.

Steklene punce

Doslej si je soboto, 2. decembra, na koledarju označilo kar 173 udeležencev, ki so se prijavili v 44 ekipah. V zadnjih dneh sta se prijavili ekipi Steklarke in Glažarke. Punce, ki sestavljajo obe ekipi, prihajajo v glavnem iz Zasavja. Očitno so s steklom precej domače, če so si nadele takšni imeni ekip. Niso pa iz stekla in ni nobenega strahu, da bi se katera v jami razbila. Vsekakor smo zelo veseli, da se bodo na knapovski fešti z jamatlonci družile tudi glažarke. Da o veselju Perkmandeljca ne govorimo.

Naš pobi

Čas je, da razkrijemo, kdo bo tokrat poskrbel za glasbo na Jamatlonu. Nihče drug kot Uroš Ržišnik. Ja, to je tisti bivši knap, ki piše in poje knapovske pesmi. In je bil enkrat že gost na Jamatlonu ter si takrat prislužil gromek aplavz na odprti sceni. Tokrat je obljubil, da na Zimski jamatlon ne pride sam. Prišel bo v spremstvu svojih glasbenih prijateljev. Skupino, ki se mu bo pridružila na odru Jamatlona, je poimenoval kar Naš pobi. Z njim bodo Luka Groboljšek (bas), Sašo Marn (bobni), Matej Zupančič (kitara) in Simon Prašnikar (klaviature).

Iz Zasavja, pa še iz cele Slovenije

Na seznamu krajev, iz katerih prihajajo jamatlonke in jamatlonci, so članice ekipe Steklarke obogatile seznam še z zasavskim krajem Knezdol.

Prijavljeni jamatlonci torej prihajajo iz območja Zasavja (Brnica, Čeče, Čemšenik, Čolnišče, Dol pri Hrastniku, Hrastnik, Izlake, Jesenovo, Kandrše, Kisovec, Knezdol, Kolovrat, Podlipovica, Ravenska vas, Razbor pri Čemšeniku, Rove, Trbovlje, Zagorje, Znojile) in iz naslednjih krajev: Blagovica, Bukovca, Celje, Čadramska vas, Dob, Grosuplje, Ivančna Gorica, Kamnik, Koseze, Kranj, Krtina, Laze v Tuhinju, Litija, Ljubno, Log pri Brezovici, Luče, Lukovica, Makole, Mlinše, Moravče, Petrovče, Pijava Gorica, Podnart, Podpeč, Poljčane, Polzela, Preserje, Radeče, Rečica ob Savinji, Srednja vas pri Kamniku, Srednja vas pri Šenčurju, Studenec, Škocjan, Vače, Velenje, Visoko, Vransko, Vrhpolje, Žalec, Žeje. Zaenkrat lahko med tujce štejemo jamatlonce, ki prihajajo iz naslednjih krajev: Hmelnicki, Kijev (Ukrajina), Arhiz, Krasnodar, Moskva (Rusija).

Kaj vas čaka?

Izkoristite priložnost in doživite enkratno adrenalinsko doživetje! Prvo soboto v decembru se spustimo v rudnik, kjer vas bodo čakali Perkmandeljc, knapi, različne ovire ter tovariško druženje. Po prihodu iz jame pa čisto prava zasavska knapuska fešta s knapusko hrano, rock muzko in vsem, kar paše zraven.

Prijave

Prijavnica je že pripravljena. Prav za vas. Ne spreglejte! Samo še do konca oktobra se lahko prijavite z zmanjšamo ceno prijavnine.

Razpis-prijavnina

Kaj je jamatlon?

Jamatlon je 5,5 km dolg oviratlon v rudniškem rovu med Trbovljami in Hrastnikom. Na poti jamatlonce čaka 14 ovir, ki so povezana z delom in življenjem rudarjev. Zimski jamatlon je idealen za vse, ki ne marajo mraza, saj je v rudniku prijetnih 15 stopinj, ravno prav za zabavno rekreativno pustolovščino.

Savus

Foto: arhiv Savus