Še nekaj dni organizatorji sprejemajo prijave za Zimski jamatlon 2022, ki bo letos v soboto, 3. decembra. Doslej je prijavljenih 55 ekip z 213 udeleženci, med njimi je 110 žensk in 103 moški. Ženske še vedno vodijo.

Med zadnjimi ekipami, ki so se prijavile, so: Zmajčki tolovajčki (prileteli bodo iz različnih koncev Slovenije), ŠD Škafarji (fantje iz zagorske doline), Tropske sovice (jih bomo vprašali, kaj imajo tropi z ljubljansko kotlino), Mine US Wild (kdo zna prevesti v smiselen naslov), Plastic – fantastic (naslov iz naftalina), Erasmus team (Erazmi so vedno dobrodošli, Erazmovke pa še bolj, pravi Perkmandeljc) in Panonci (izvor je jasen).

Prijavljeni jamatlonci prihajajo iz območja Zasavja (Hrastnik, Dol pri Hrastniku, Trbovlje, Dobovec, Zagorje, Izlake, Litija) in iz naslednjih krajev: Artiče, Bled, Borovnica, Buče, Gabrke, Grahovo pri Cerknici, Griže, Herinja vas, Jesenice, Kamnik, Kolovrat, Koper, Kranj, Ilirska Bistrica, Laško, Laze, Laze v Tuhinju, Ljubljana, Loka pri Zidanem Mostu, Luče, Maribor, Medvode, Nova Gorica, Podčetrtek, Polzela, Ponikva, Preddvor, Sladki vrh, Slatina v Rožni dolini, Sovodenj, Stara Loka, Šempas, Šempeter, Škofljica, Verdun pri Uršnih selih, Vransko, Vrhnika, Zdole, Zgornja Besnica, Zminec, Zreče, Žabnica, Žiganja vas, Žirovnica.

Kim, Tania in Stephanie se bodo pripeljale na Jamatlon iz Proseka pri Trstu v Italiji. Iz ZDA pride Oceane, iz Francije Jeanne, Louis, Aurelien, Tanguy, Emilie, Ange in Dorian, iz Nemčije Lukas in Jakob, iz Španije Sergi, Fernando, Alexander, Javier in Irene, iz Makedonije pa Ema in Viktor. No, tam so doma, pridejo pa iz Ljubljane, kjer so na študentski izmenjavi.

Izkoristite priložnost in doživite enkratno adrenalinsko doživetje! Prvo soboto v decembru se spustimo v rudnik, kjer vas bodo čakali Perkmandeljc, knapi, različne ovire ter tovariško druženje.