Na Zimski jamatlon se je prijavilo že pet ekip, ki so izkoristile stopljeno poletno ceno prijavnine. Perkmandeljc se že veseli ponovnega srečanja z jamatlonkami in jamatlonci. Sicer pa pravi, da preživljam te vroče poletne dni brez težav. V jami je prijetnih 15 stopinj Celzija.

13 punc, le 4 fantje

Doslej si je soboto, 2. decembra, na koledarju označilo že 17 udeležencev, ki so se prijavili v petih. Precej več je prijavljenih jamatlonk, kar je že stalnica (13 : 4). Na Zimski jamatlon pridejo zaenkrat ekipe: Cool name in the making (morda sta punci že »naredile« ime ekipe), Vesele huntarce (bravo veteranke), Vroče šjefle (prihajajo iz celega Zasavja in okolice), Digi gus v bata škornjih (o tej ekipi več v nadaljevanju) in Naša knapuska kri (pesem Uroša Ržišnika je tudi naslov njegove ekipe).

Tudi iz Pijave in Ivančne Gorice

Prijavljeni jamatlonci prihajajo iz območja Zasavja (Hrastnik, Kisovec, Podlipovica, Trbovlje, Zagorje, Izlake) in iz naslednjih krajev: Ivančna Gorica, Kamnik, Litija, Moravče, Pijava Gorica in Radeče.

Rusi in Ukrajinci v isti ekipi

Jamatlon vedno piše lepe zgodbe. Tudi tokrat bo tako. V ekipi Digi gus v bata škornjih se bodo v jamo skupaj podali Rusi in Ukrajinci. Vsi živijo že nekaj časa v Sloveniji in se že dolgo družijo. Tudi že več kot enoletna vojna med njih ni zasejala dvomov. Prijateljstvo negujejo naprej in dokaz za to je tudi skupna udeležba na jamatlonu. Nekdanje prebivalce Moskve in Kijeva bomo z veseljem pozdravili tudi na Jamatlonu.

Kaj vas čaka?

Izkoristite priložnost in doživite enkratno adrenalinsko doživetje! Prvo soboto v decembru se spustimo v rudnik, kjer vas bodo čakali Perkmandeljc, knapi, različne ovire ter tovariško druženje. Po prihodu iz jame pa čisto prava zasavska knapuska fešta s knapusko hrano, rock muzko in vsem, kar paše zraven.

Stopljena cena prijav

Vroče poletne temperature so stopile prijavnine, tako da do konca avgusta velja poletna, akcijska cena, le 20 evrov na udeleženca. Pa še nekaj. Med prvimi desetimi ekipami, ki se bodo prijavile do konca avgusta 2023, bo Perkmandeljc izžrebal eno ekipo, ki bo dobila že poravnano prijavnino vrnjeno. Če ne bo prijavljenih deset ekip, Perkmandeljc žrebanja ne bo opravil.

Jamatlon je 5,5 km dolg oviratlon v rudniškem rovu med Trbovljami in Hrastnikom. Na poti jamatlonce čaka 14 ovir, ki so povezana z delom in življenjem rudarjev. Zimski jamatlon je idealen za vse, ki ne marajo mraza, saj je v rudniku prijetnih 15 stopinj, ravno prav za zabavno rekreativno pustolovščino.

Perkmandeljc se sicer veseli ženske družbe, pa vendar že komaj čaka, da ga bodo v jami obiskali tudi jamatlonci. Izkoristite ugodne prijave po stopljeni poletni ceni. Seveda je prijavnica že pripravljena. Prav za vas.

Razpis-prijavnina

Savus

Foto: arhiv Savus