Počasi, a vztrajno se približuje Zimski jamatlon 2019. Največje število jamatlonk in jamatloncev, 320, se je v rudniške rove podalo na Zimskem jamatlonu 2016. Tudi letos so organizatorji na dobri poti, da se temu rekordu približajo oziroma ga celo podrejo.

Med prijavljenimi na Zimski jamatlon še vedno močno prevladujejo ženske; med 300 prijavljenimi jih je kar 177. Perkmandeljc je navdušen. Sicer pa se bo po trenutnih podatkih jamatlona udeležilo najmanj 74 ekip, ki štejejo od dveh do pet članov.

Na tokratnem Zimskem jamatlonu bo kandidatk in kandidatov za prejem priznanja Krajcnga (udeleženec iz najbolj oddaljenega kraja) precej. Jamatlonci poleg Slovenije namreč prihajajo iz Španije, Češke, Portugalske, Italije, Nemčije, Francije, Grčije in Hrvaške. Med udeleženci s Hrvaške so Piceubice (Nikolina IlijanićNina HećejIvona IvkićAna Mijatović in Andreja Nižić), ki so na jamatlonih že stalne gostje. Konkurenco jim bodo delali Dragana ŠolajaDejan Šram in Hrvoje Burić, ki so se prijavili pod imenom Boljši od picaubica. Ali je to res, bomo videli na Zimskem jamatlonu 7. decembra.

Jamatlonke in jamatlonci vsakič svojim ekipam nadenejo bolj zanimiva imena, in tudi tokrat ni nič drugače. Douskim štajgercam u termo zoknih bo toplo, Dobre mrhe in Dobre mačke bodo tekmovale, katera ekipa bo bolj očarala Perkmandeljca, Stare kosti bodo šklepetale, Kaučarji bodo za en dan vstali s kavča, Jajc’n’hojsarji bodo … hmm.

Prijave na Zimski jamatlon 2019 so odprte še do konca novembra.