Na Zimski jamatlon se je doslej prijavilo osem ekip, ki so izkoristile stopljeno poletno ceno prijavnine. Perkmandeljc preživlja te vroče poletne dni brez težav. V jami je prijetnih okrog 13 stopinj Celzija. Pozimi, ko bo zunaj mraz, bodo jamatlonke in jamatlonci preizkušnjo opravili na toplem. V jami bo okrog 13 stopinj.

17 punc, 9 fantov

Doslej si je soboto, 2. decembra, na koledarju označilo že 26 udeležencev, ki so se prijavili v osmih ekipah. Še vedno je več prijavljenih jamatlonk, kar je sedaj že stalnica (17 : 9). Na Zimski jamatlon pridejo zaenkrat ekipe: Cool name in the making (morda sta punci že »naredile« ime ekipe), Vesele huntarce (bravo veteranke), Vroče šjefle (prihajajo iz celega Zasavja in okolice), Digi gus v bata škornjih (dva Rusa in dva Ukrajinca, Naša knapuska kri (pesem Uroša Ržišnika je tudi naslov njegove ekipe), Jamski mučeradi (pravzaprav gasilci iz Hrastnika), Klemenčki (pravzaprav samo dva Klemenčka) in Žabice (dve žabici, eno dobro poznamo).

Tudi iz Pijave in Ivančne Gorice

Prijavljeni jamatlonci prihajajo iz območja Zasavja (Brnica, Čeče, Dol pri Hrastniku, Hrastnik, Kisovec, Izlake, Podlipovica, Trbovlje, Zagorje) in iz naslednjih krajev: Ivančna Gorica, Kamnik, Litija, Log pri Brezovici, Makole, Moravče, Pijava Gorica in Radeče.

Vrača se jamatlonska mama

V ekipi Žabice smo zasledili staro znanko našega Jamatlona. Prijavila se je namreč Špela Zupan, ki je poletni jamatlon leta 2015 premagala visoko noseča. S strahom smo jo spustili v jamo, ker je zatrjevala, da je vse ok in si želi premagati ovire in proge. Nikoli je nismo spraševali, če je premagala tudi znamenito cev. Kakorkoli. Jamatlon je uspešno premagala, prišla na svetlo v enem kosu – potem pa naslednji dan rodila krepkega fanta. Že pozimi, čez pol leta, je bila spet udeleženka jamatlona. Sinčka je urihtala pred vstopom v jamo in potem spet, ko je uspešno prišla na cilj. Jamatlonska mama, a ne da. Z veseljem jo bomo spet pozdravili med nami skupaj s sotekmovalko Jožico Grobeljšek iz Makol.

Kaj vas čaka?

Izkoristite priložnost in doživite enkratno adrenalinsko doživetje! Prvo soboto v decembru se spustimo v rudnik, kjer vas bodo čakali Perkmandeljc, knapi, različne ovire ter tovariško druženje. Po prihodu iz jame pa čisto prava zasavska knapuska fešta s knapusko hrano, rock muzko in vsem, kar paše zraven.

Stopljena cena prijav

Vroče poletne temperature so stopile prijavnine, tako da do konca avgusta velja poletna, akcijska cena, le 20 evrov na udeleženca. Pa še nekaj. Med prvimi desetimi ekipami, ki se bodo prijavile do konca avgusta 2023, bo Perkmandeljc izžrebal eno ekipo, ki bo dobila že poravnano prijavnino vrnjeno. Če ne bo prijavljenih deset ekip, Perkmandeljc žrebanja ne bo opravil. Manjkajo še tri ekipe (ena ekipa je bila prijavljena pred odprtjem prijav, saj ji je Perkmandelj podaril zastonj prijavnino). Izkoristite ugodne prijave po stopljeni poletni ceni. Seveda je prijavnica že pripravljena. Prav za vas.

Savus

Foto: arhiv Savus