Kot organizatorji Jamatlona in Zimskega jamatlona smo resnično veseli, da se ga vsako leto udeležijo tudi ekipe, ki jim je bila izkušnja tako všeč, da jo želijo ponoviti še drugič, tretjič, četrtič, … celo dvanajstič.

Jamatlon je podzemna preizkušnja, ki vsako leto dvakrat v rudniške rove pod Hrastnikom in Trbovljami privabi več kot 150 adrenalinskih navdušencev. Večina se jih sicer jamatlona udeleži prvič, pogosto pa so med njimi tudi povratniki.

Foto: Ljoba Klanče

Vesele huntarce so gotovo največje oboževalke jamatlona na svetu. Udeležile so se še vsakega do sedaj, na letošnji (že dvanajsti) Zimski jamatlon pa so se prijavile v okrepljeni zasedbi – Barbari DeželakMojci Prelogar in Sabini Potrbin se je pridružila še Julija Potrbin. Po letnici rojstva sodeč bo Julija ena glavnih kandidatk za priznanje Lerhajer, ki ga bodo na Zimskem jamatlonu organizatorji podelili najmanj izkušeni udeleženki oz. udeležencu. Huntarce so povedale, da jim jamatlon predstavlja priložnost, da se dvakrat letno prav gotovo dobijo in se imajo skupaj lepo.

Foto: Ljoba Klanče

Tudi Douske štajgerce Nataša KnezMetka Mokotar in Špela Mokotar imajo za seboj že kar nekaj jamatlonov, za vsakega pa nekoliko spremenijo ime ekipe. Prvič so bile Douske štajgerce s tangicam – na Perkmandeljčevo veliko razočaranje so jih imele ovite okrog zapestij. Drugič Douske štajgerce u dougih gatah (ki jih niso razkazovale). Tretjič Douske štajgerce brez … Pri čemer besedica brez ni nakazovala odsotnosti tangic ali kakršnihkoli »gat«, temveč sta na Jamatlon prišli samo dve Douski štajgerci, brez tretje, Nataše Knez, ki je sredi poletja prijetno temperaturo v jami raje zamenjala za vročino na morju. No, ker bo naslednji jamatlon zimski, so se tokrat prijavile pod imenom Douske štajgerce u termo zoknih.

Prijavite se tudi vi! Prijava je možna v parih ali v ekipah po tri, štiri ali pet članov. Jamatlon je namreč preizkušnja, pri kateri bolj kot čas šteje tovarištvo. Do 31. avgusta je startnina najnižja in znaša samo 18 evrov na osebo. Med prvimi 15 ekipami, ki se bodo prijavile in poravnale startnino, bomo izžrebali ekipo, ki ji bomo startnino povrnili.