Na razpis za poletni Jamatlon v soboto, 17. junija, se je prijavilo do zadnjega dne marca 21 ekip s 75 udeleženci, med njimi je 42 žensk in 33 moških. Perkmandeljc je razpisal nagradno igro in čas je bil za to, da izžreba ekipo, ki prejme brezplačno prijavnino. In to je …

»Med prvimi desetimi prijavljenimi ekipami (izvzeti sta že prijavljeni ekipi Dva mandlca pa tri fafle in Divja) bom izžrebal eno, ki se bo jamatlona udeležila zastonj,« je obljubil Perkmandeljc. V leseni skodeli so se znašle vse ekipe, ki so se prijavile do 31. marca 2023 do polnoči.

V žrebanju so sodelovale ekipe: Drnovšek, Vranska kerlca, Žigonova gurtna, Fuzetli, Gastropoda Cavus Turbo, Mnda privatnik, doktorca, keramičar, gospod, UPN 1 in UPN 2, Skor susedi, Vesele huntarce, Jamski trdoživci, Iz jame na dva pira, Jamsk mučeradi, Povheci, Lučke frajle, Mušketirji, Pod pritiskom, Trapi knapi in Cikcak.

In Perkmandeljc je izžrebal … ta daaaaaaam … ekipo Jamski trdoživci. Čestitke trdoživcem, ki so se jamatlona udeležili že večkrat.

Še nekaj statističnih podatkov: doslej je prijavljenih 21 ekip, 42 žensk in 33 moških, skupaj torej 75 udeležencev. Prijavljene jamatlonke in jamatlonci prihajajo iz različnih koncev naše Slovenije. Na prijavnicah so zapisani naslednji kraji: Bovec, Brestanica, Čeče, Dol pri Hrastniku, Dol pri Ljubljani, Hrastnik, Kamnik, Koper, Kranj, Laško, Laze v Tuhinju, Litija,  Ljubljana, Luče, Lukovica, Maribor, Medvode, Mokronog, Polzela, Preddvor, Rečica ob Savinji, Senovo, Škofja Loka, Trbovlje, Velenje, Velike Lašče, Vransko in Zagorje ob Savi.

»Veselim se novih snidenj, zato ne čakaj na maj, prijavi se zdaj! Klikni na povezavo in si zagotovi svoje mesto na poletnem Jamatlonu,« še sporoča Perkmandeljc, ki že načrtuje nove zanimivosti. Spremljajte nas, morda bo kaj zanimivega tudi za vas.