Na Zimski jamatlon se je že avgusta prijavilo 20 ekip s kar 75 udeleženci. Vse ekipa so izkoristile stopljeno poletno ceno prijavnine. Perkmandeljc je z odzivom več kot zadovoljen, v jami si je pripravil legelštul, gleda v lampo, ki se počasi ziba nad njegovo glavo, v roki pa ima … (minister za zdravje sporoča, da je pitje nezdravo …). Aja, pa delal je tudi. Izžrebal je ekipo, ki bo na Zimski jamatlon zastonj prikazala svoje frise.

75 že prijavljenih

Doslej si je soboto, 2. decembra, na koledarju označilo kar 75 udeležencev, ki so se prijavili v 20 ekipah. V zadnjih dneh so se prijavile ekipe: Thinske rože pa žalski hmel, Keramičar doktorca skor orng privatnik skor ž dohtar pa samski, Dva hladna špricerja, Štajgerce, Glava družine Bedenik s pomočniki, Bedenikove babe I in II, Bedenekovi deci, Bedenekovi prštulenci I in II, Tršice in Glava družine Bedenik s pomočniki II.

Iz Zasavja, pa še iz cele Slovenije

Prijavljeni jamatlonci prihajajo iz območja Zasavja (Brnica, Čeče, Čolnišče, Dol pri Hrastniku, Hrastnik, Izlake, Kisovec, Podlipovica, Razbor pri Čemšeniku, Trbovlje, Zagorje, Znojile) in iz naslednjih krajev: Blagovica, Ivančna Gorica, Kamnik, Laze v Tuhinju, Litija, Log pri Brezovici, Makole, Moravče, Petrovče, Pijava Gorica, Polzela, Radeče, Srednja vas pri Kamniku, Velenje, Vransko, Žalec.

Perkmandeljc izžrebal

Jamatlon vedno piše lepe zgodbe. Tudi tokrat. V naši leseni skledi so se tokrat znašli listki z imeni vseh ekip, ki so se prijavile v avgustu. Razen ekipe Cool name in the making (madonca, še kar niso našli imena), ki jo je Perkmandeljc izžrebal že na poletnem jamatlonu in so dobili Perkmandeljčev bon, da brez gnarja pokažejo svoje frise na naslednjem Jamatlonu.

Tokrat pa je Perkmandeljčeva roka iz sklede potegnila ekipo Bedenekovi prštulenci. Čestitke! Prijavnina bo prštulencem vrnjena, saj so se uvrstili v Perkmandeljčevo kategorijo da brez gnarja pokažejo svoje frise na Zimskem jamatlonu 2023.

Kaj vas čaka?

Izkoristite priložnost in doživite enkratno adrenalinsko doživetje! Prvo soboto v decembru se spustimo v rudnik, kjer vas bodo čakali Perkmandeljc, knapi, različne ovire ter tovariško druženje. Po prihodu iz jame pa čisto prava zasavska knapuska fešta s knapusko hrano, rock muzko in vsem, kar paše zraven.

Prijave

Poletje je mimo in cene prijavnine niso več stopljene. Pa vendar so še vedno ugodne, za 10 evrov nižje, kot bodo zadnji mesec pred zimskim jamatlonom. Izkoristite ugodne prijave. Seveda je prijavnica že pripravljena. Prav za vas.

Razpis-prijavnina

Kaj je jamatlon?

Jamatlon je 5,5 km dolg oviratlon v rudniškem rovu med Trbovljami in Hrastnikom. Na poti jamatlonce čaka 14 ovir, ki so povezana z delom in življenjem rudarjev. Zimski jamatlon je idealen za vse, ki ne marajo mraza, saj je v rudniku prijetnih 15 stopinj, ravno prav za zabavno rekreativno pustolovščino.

Savus

Foto: arhiv Savus