Spoštovani jamatlonke in jamatlonci!

Še nekaj dni nas loči do Jamatlona 2019, na katerem se boste preizkusili v soboto, 15. junija, in brez dvoma doživeli neponovljivo adrenalinsko izkušnjo.

Vsem prijavljenim pošiljamo nekaj pomembnih napotkov. Upoštevajte jih, poleg tega pa ne pozabite, da je Jamatlon tudi ali predvsem tovarištvo in dobra volja.

Pozor: zbor je v Trbovljah – Delavski dom (DDT).

Po preizkušnji v rudniku smo pripravili poleg okrepčila s knapovskim golažem poseben družaben poobedek pred Delavskim domom Trbovlje.

Urnik prireditve:

 • od 14.00 do 14.55 ure – zbor jamatloncev in prevzem startnih številk.

Zberemo se pred Delavskim domom Trbovlje (Trg svobode 11a, 1420 Trbovlje; koor.: 46.148389, 15.084576). Pri prevzemu štartnih številk je zaradi podpisa izjave obvezna udeležba vseh članov ekipe, če imate izjave zbrane, pa lahko pride po vrečko s startnimi številkami, majicami in promocijskimi darili samo eden).

 • ob 15. uri – predstavitev podrobnosti prireditve, proge in varnostnih ukrepov za vse udeležence pred DDT. Udeležba je obvezna za vse udeležence Jamatlona.
 • Ob 15.15 (po zboru) – organiziran avtobusni prevoz iz Trbovelj v Hrastnik na startno mesto. Seznam avtobusov bo objavljen na INFO TOČKI pred DDT na prizorišču.
 • Ob 15.30 – start Jamatlona v Hrastniku.
 • Fotografiranje vseh ekip – na eni izmed ovir (morda prva, morda zadnja) bo fotografiranje ekipe. Na fotki boste morda blatni, ampak, upamo, tudi nasmejani. Prosimo, bodite pripravljeni na kratko poziranje J.
 • po preizkušnji v jami – možnost tuširanja (s seboj prinesite brisače) na Ajnzerju in knapovska malica pred DDT. Nahrbtnike z obleko, brisačami in še čim vam bomo izpred DDT na Ajnzer pripeljali organizatorji. Nahrbtnik oddajte po prijavi na info točki.
 • Iz Ajnzerja do Delavskega doma bo treba peš. Ni daleč.
 • Ob 17.30 – Jamašpil: glasbeni nastop.
 • Ob 18.30 – podelitev nagrad za izvirne nazive in ekipe z najbolj povprečnimi časi prireditve.
 • ob 19. uri – Poletna muzejska noč (4. dritl)
 • vmes igra: Met bata škornja rikverc (čez glavo) v kulmkišto. Rudarski škorenj tekmovalec meče v kulmkišto preko glave obrnjen stran od kište. Vsak metalec ima na voljo tri poskuse. Za uspešen poskus se šteje, če škorenj pade v kulmkišto. Najboljši metalci bodo nagrajeni.
 • Mini jamatlon in jamatlonske delavnice: od 15.00 ure naprej boste lahko svoje otroke prepustili v varstvo prostovoljcem Društva prijateljev mladine Trbovlje, ki bodo pripravili zanimive delavnice in otroke popeljali tudi na Mini jamatlon v muzej rudarstva v DDT.
 • Ogled virtualnega muzeja 4. dritl: ob 17.00 in 18.00 uri je za udeležence Jamatlona mogoč brezplačen ogled muzeja rudarstva 4. dritl v DDT.

 

Obvezna oprema

Na štartni poziciji pred Barbara vpadnikom v Hrastniku bo rudar še enkrat pregledal obvezno opremo, vpisati se boste morali tudi v seznam za jamo. Brez popolne obvezne opreme vhod v jamo ne bo mogoč! Zato še pred prihodom ne pozabite na:

 

 • Čelado (priporočamo kolesarsko)
 • naglavno svetilko (priporočamo rezervne baterije)
 • pohodno obutev
 • primerno oblačilo (dolge hlače in dolga majica)

Priporočljivo je, da se čelada tesno prilega glavi, da vas ne bo ovirala pri gibanju in premagovanju ovir. V jamo je strogo prepovedan vnos: vžigalnikov, cigaret, alkohola in drugih »lepih stvari«.

V jami se temperatura giblje okrog 15 stopinj Celzija. Potrebno je obleči dolge hlače in rokave, na določenih predelih jame je namreč prepih. Podlaga ni ravna, zato priporočamo pohodno obutev oziroma takšno, ki vas bo primerno ščitila pred zvinom gležnja. Priporočamo vam tudi rokavice, saj je potrebno na nekaterih delih proge poprijeti za blatne ovire. Še to: ne pozabite na brisačo. Po preizkušnji v jami se boste lahko stuširali v veliki rudniški kopalnici.

Izjava

Pri prevzemu štartnih številk mora vsak udeleženec oddati podpisano izjavo, s katero soglaša, da je seznanjen s pogoji sodelovanja na Jamatlonu. Izjavo natisnite, izpolnite in prinesite s seboj.

Merjenje časa

Jamatlon je ekipna igra, ki spodbuja tovarištvo. Je tudi preizkušnja s samim seboj.  Kljub temu bo organizator meril čas. A nagrada ne bo pripadla najhitrejšim (najhitrejših časov tudi ne bomo objavljali), temveč tistim, ki bodo najbolj ujeli povprečni čas.

Jamatlon pripravlja Zavod Savus, izdajatelj Zasavskega tednika in spletnega časopisa Zasavc.net, v sodelovanju z Rudnikom Trbovlje-Hrastnik.

Srečno!

ekipa Jamatlona