Še nekaj dni in ponovno se odpravimo na adrenalinsko preizkušnjo v Rudniku Trbovlje-Hrastnik. Pošiljamo vam še nekaj zadnjih napotkov za 18. jamatlon v soboto, 15. junija. Prosimo, pozorno preberite napotke in nanje opozorite tudi vaše sojamatlonce v ekipi. Ne pozabite, da je Jamatlon tudi ali predvsem tovarištvo in dobra volja.

Posebno opozorilo! Upoštevajte, prosim, da je cesta med Zagorjem in Litijo (za udeležence iz ljubljanskega in zahodnega konca Slovenije) od 7.30 do 17.00 ure popolnoma zaprta. Predlagamo vam prevoz po avtocesti do Trojan in potem v Zasavje.

Obvezna oprema
Na štartni poziciji na Ajnzerju v Trbovljah bo rudar še enkrat pregledal obvezno opremo, vpisati se boste morali tudi v seznam za jamo. Brez popolne obvezne opreme vhod v jamo ne bo mogoč! Zato še pred prihodom ne pozabite na:

  • čelado (priporočamo kolesarsko)
  • naglavno svetilko (priporočamo rezervne baterije)
  • pohodno obutev
  • primerno oblačilo (dolge hlače in dolga majica)

Priporočljivo je, da se čelada tesno prilega glavi, da vas ne bo ovirala pri gibanju in premagovanju ovir. V jamo je strogo prepovedan vnos: vžigalnikov, cigaret, alkohola in drugih »lepih stvari«.
V jami se temperatura giblje okrog 13 stopinj Celzija, zato je potrebno obleči dolge hlače in rokave, saj je na določenih predelih jame tudi prepih. Podlaga ni ravna, zato priporočamo pohodno obutev oziroma takšno, ki vas bo primerno ščitila pred zvinom gležnja. Priporočamo vam tudi rokavice, saj je potrebno na nekaterih delih proge poprijeti za blatne ovire. Priporočamo tudi, da imate s seboj rezervna oblačila in obutev, da se ob prihodu iz jame preoblečete.

Zbor je v Hrastniku
Zberemo se pri bivši kompresorski postaji (nad bivšo upravno zgradbo Rudnika Trbovlje-Hrastnik). Parkirišče je pred stavbo na Cesti 3. julija 7, 1430 Hrastnik (koor.: 46.148389, 15.084576). Tam vas bodo redarji usmerili proti kompresorski postaji.

Izjava
Pri prevzemu štartnih številk mora vodja ekipe oddati podpisane izjave vseh članov ekipe, s katero soglašajo, da so seznanjeni s pogoji sodelovanja na Jamatlonu. Izjavo natisnite, izpolnite in prinesite s seboj. Izjave najdete na naši spletni strani www.jamatlon.si. Prosimo, prinesite podpisane izjave, sicer bodo morali člani sami podpisovati izjave na info točki, kar povzroča nepotrebno gnečo.

Urnik prireditve Jamatlon 2024

od 10. do 11. ure –  zbor jamatloncev in prevzem startnih številk v  kompresorski postaji bivše RTH.
ob 11. uri – predstavitev proge in varnostnih ukrepov,
od 11.30 dalje avtobusni prevoz udeležencev na start na Ajnzer – rudniški obrat v Trbovljah,
ob 12.00 uri – start Jamatlona,
od 12.30 do 13.55 – igra Met bata škornja rikverc čez glavo v kulmkišto, knapovska malica,
ob 14. 00 uri – Koncert skupine JazzsterBand,
ob 14.30 do 15.00 ure – zaključek prireditve s podelitvijo nagrad in priznanj.

Merjenje časa
Jamatlon je ekipna igra, ki spodbuja tovarištvo. Je tudi preizkušnja s samim seboj.  Kljub temu bo organizator meril čas. A nagrada ne bo pripadla najhitrejšim (časov tudi ne bomo objavljali), temveč tistim, ki bodo najbolj ujeli povprečni čas.

Knapovska malca
Za okrepčilo bodo poskrbeli člani Funšterc teama. Upamo, da je jasno, kaj bomo jedli. Če ste vegetarijanka/vegetarijanec nam, prosimo, to povejte, pa vam bodo knapovsko malco prilagodili.

Koncert
Na Jamatlonu bomo tokrat pripravili koncert skupine JazzsterBand. Trio se je skupaj na odru prvič predstavil pred dvema letoma na Poletnem odru v Trbovljah. Od takrat je JazzsterBand svoj repertoar obogatil z več priredbami znanih pesmi, ki jih izvajajo na svoj, unikaten način. Maruša Zmrzlak bo navdušila z izjemnim vokalom, Matej Fele na kitari in Sašo Piskar na kontrabasu pa bosta vokal podprla s harmonično in ritmično spremljavo.

Nagrade in priznanja
V vrečkah bodo udeležence pričakali personalizirane startne številke s sponkami, Jamatlon steklenica, Jamatlon majica, boni za knapovsko malico in darila sponzorjev.

Podelili bomo posebna priznanja in nagrade: Herc šafla (najbolj srčna ekipa), Dritl kumarati (najbolj tovariška ekipa), Ohter prtija (najbolj izviren naslov ekipe in nagrade še štirim ekipam za skoraj najbolj izviren naslov ekipe), Lerhajer (najmanj izkušen udeleženec), Lerhajerca (najmanj izkušena udeleženka), Pik as (najbolj izkušen udeleženec), Domfrca (najbolj izkušena udeleženka), Krajcnga (udeleženec iz najbolj oddaljenega kraja), Luftrajder (najbolj simpatičen udeleženec), Jamska kura (najbolj simpatična udeleženka), Hoznšajzer (Perkmandeljčevo priznanje za najbolj prestrašenega udeleženca).
Poleg tega bomo nagradili še tri najbolj uspešne metalce bata škornja rikverc v kuolmkišto in pet ekip, ki se bodo najbolj približale povprečnemu času vseh ekip na Jamatlonu. Na koncu pa bo Perkmandeljc izžrebal še eno ekipo, ki bo svoje frise za buhluni pokazala na naslednjem jamatlonu. Ekipa mora biti ob žrebanju prisotna, sicer bo Perkmandeljc žrebal drugo.
Vsi nagrajenci bodo prejeli darila špirucov Jamatlona.

Organizatorji
Jamatlon pripravlja Zavod Savus, izdajatelj spletnega časopisa Savus.si, v sodelovanju z Rudnikom Velenje, KRC Hrastnik in bivšimi zasavskimi rudarji.

Špiruci (Pokrovitelji)
HSE, Občina Hrastnik, Občina Trbovlje, Občina Zagorje, Občina Hrastnik, ETI, DEWESoft, Chipolo, KRC, Premogovnik Velenje, VDC Zasavje, Gospodarska zbornica Slovenije, Zasavska ljudska univerza, TKI, Slovenska turistična organizacija, PassionArt, Rebrebu, Telekom Slovenije, Lekarna Pušnik, Avtohiša Malgaj in še kdo.