Minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han bo častni pokrovitelj poletnega Jamatlona 17. junija. Doslej se je za poletni jamatlon prijavilo 22 ekip z 80 udeleženci. Še vedno je med prijavljenimi več žensk (41) kot moških (39).

Častni pokrovitelj

Minister Matjaž Han je obljubil, da bo prišel pozdravit jamatlonce in jim podelil tudi nekatera tradicionalna priznanja. Ali ga bo Perkmandeljc spravil tudi v jamo, še ne vemo, vsekakor pa si bo minister z veseljem ogledal ciljni vzpon jamatloncev po Barbara vpadniku. Minister pokriva vse dejavnosti, kot jih pokriva jamatlon: gospodarstvo, turizem in šport. Zato je prava izbira za častnega pokrovitelja. Pa še v Trbovljah je rojen in živi čisto blizu Rudnika Trbovlje.Hrastnik, v Radečah.

 

Radodaren Perkmandeljc

Perkmandeljc je letos radodaren kot le kaj. Pred dnevi je objavil novo nagradno igro. Med prvimi desetimi ekipami, ki se bodo prijavile na jamatlon, bo izžrebal eno, ki se bo jamatlona udeležila zastonj. Povrnil ji bo plačano prijavnino. Doslej se je prijavila ekipa Hujavi ortaci. Torej, še devet. In še nekaj. Prijavnina po znižani ceni velja samo še do konca aprila. »Ne čakaj na maj, prijavi se zdaj,« pravi Perkmandeljc.

Prijavljene ekipe

Naj spomnimo. V marcu je v takratni nagradni igri Perkmandeljc izžrebal ekipo Jamski trdoživci. Doslej so se na poletni jamatlon 17. junija prijavile ekipe: Trije mandeljci pa dve fafle, Divja, Drnovšek, Vranska kerlca, Žigonova gurtna, Fuzetli, Gastropoda Cavus Turbo, Mnda privatnik, doktorca, keramičar, gospod, UPN 1 in UPN 2, Skor susedi, Vesele huntarce, Jamski trdoživci, Iz jame na dva pira, Jamsk mučeradi, Povheci, Lučke frajle, Mušketirji, Pod pritiskom, Trapi knapi, Cikcak in Hujavi ortaci. Ste opazili, da je ime prve ekipe spremenjeno. Ker je eno ponco zamenjal fant, so ime spremenili iz Dva mandeljca pa tri fafle v Trije mandeljci pa dve fafli. Se zgodi!

Od kod prihajajo jamatlonci

Prijavljene jamatlonke in jamatlonci prihajajo iz različnih koncev naše Slovenije. Na prijavnicah so zapisani naslednji kraji: Bovec, Brestanica, Čeče, Dol pri Hrastniku, Dol pri Ljubljani, Grosuplje, Hrastnik, Kamnik, Koper, Kranj, Laško, Laze v Tuhinju, Litija,  Ljubljana, Luče, Lukovica, Maribor, Medvode, Mokronog, Polzela, Preddvor, Rečica ob Savinji, Senovo, Škofja Loka, Trbovlje, Velenje, Velike Lašče, Vransko in Zagorje ob Savi.

Torej, prvih 9 ekip, ki se bodo odslej prijavile na poletni jamatlon, bo poleg ekipe Hujavi ortaci sodelovalo v žrebanju. Ne čakajte na maj, prijavite se zdaj!

Savus

Foto: arhiv Savus