Na jamatlonu je vzdušje vedno zelo dobro. Tudi zaradi tega, ker se po preizkušnji v jami tudi dobro je. In tudi 17. junija na 16. jamatlonu ne bo nič drugače. Za polne želodčke udeležencev bodo poskrbele Trbouske turistke.

Trbovske turistke so svetovne prvakinje v kuhanju grenadirmarša. Zmagale so na neuradnem svetovnem prvenstvu leta 2022 v Trbovljah v izjemni konkurenci 11 ekip iz celotnega sveta, pa tudi iz Trbovelj.

Predsednica Turističnega društva Trbovlje Joži Kukovič je ob prevzemu zlate ponvice takrat dejala: »Imam sodelavke, ki so zlata vredne. Zato so zlato tudi dobile. Kuhale so s srcem. In če daš del sebe v proizvod, kakršen koli, ki ga delaš, kuhaš ali izdeluješ, sigurno uspe. In evo, to je sedaj naš uspeh. Bravo, punce.«

Navdušenje tudi po enem letu še ni splahnelo, grenadirmarš izpod rok članic Turističnega društva Trbovlje še vedno riše nasmehe na usta, dela ugodje v želodcu in človeka prisili, da reče: »Matr, tako dobro že dolgo nisem jedel!«

Prav gotovo bo grenadirmarš poskusil tudi častni pokrovitelj prireditve, minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han. Doslej se je za poletni jamatlon prijavilo 38 ekip s 138 udeleženci. Nazadnje se je prijavila ekipa Intersport jamatlonke, malo prej pa ekipi Šajn brajt in Maining wolves. Med prijavljenimi je 79 punc in 59 fantov. Bravo, punce.

Prijavljene ekipe

Doslej so se na poletni jamatlon 17. junija prijavile ekipe: Trije mandeljci pa dve fafle, Divja, Drnovšek, Vranska kerlca, Fuzetli, Gastropoda Cavus Turbo, Mnda privatnik, doktorca, keramičar, gospod, UPN 1 in UPN 2, Skor susedi, Vesele huntarce, Jamski trdoživci, Iz jame na dva pira, Jamsk mučeradi, Povheci, Lučke frajle, Mušketirji, Pod pritiskom, Trapi knapi, Cikcak, Hujavi ortaci. Podzemnih pet piškotov, Dečle izpod Rad’he, Trije podzemni piškotki, Trije podzemni škratki, Knapovska loleka, Dovški loleki, Cool mame in te making, Gasilke PGD Kamniška Bistrica, Srečno, Mišunga, Kukci, Smart 1 in 2, Šajn brajt, Maining wolves, Intersport jamatlonke, Gamabit, Khazad-dûm.

Od kod prihajajo jamatlonci

Prijavljene jamatlonke in jamatlonci prihajajo iz različnih koncev naše Slovenije. Na prijavnicah so zapisani naslednji kraji: Bistričica, Bovec, Brestanica, Čeče, Dol pri Hrastniku, Dol pri Ljubljani, Godič, Grosuplje, Hrastnik, Kamnik, Komenda, Koper, Kranj, Laško, Laze v Tuhinju, Litija,  Ljubljana, Luče, Lukovica, Maribor, Medvode, Mokronog, Polzela, Preddvor, Rečica ob Savinji, Selca, Senovo, Strahovica, Škofja Loka, Trbovlje, Velenje, Velike Lašče, Vransko in Zagorje ob Savi, Županje Njive.

Pridružite se jim!

Prijavnica za vas je pripravljena.

Savus

Foto: arhiv Savus