Na Zimski jamatlon se je prijavilo že več kot 200 udeležencev. Kot zadnje so se prijavile ekipe Adijo knapovke, Zajbruci, Mi4je in Bodre Francke. Perkmandeljc si zadovoljno mane roke, saj je med prijavljenimi več punc kot fantov (114 : 88). Samo še danes prijave po znižani ceni prijavnine.

Adijo knapovke

Doslej je soboto, 2. decembra, na koledarju označil veliko tistih, ki si upajo. Prijavljena sta že 202 udeleženca v 51 ekipah. V zadnjih dneh so se prijavile ekipe Adijo knapovke (sumimo, da punce iz okolice Ljubljane poznajo Orleke in njihovo Adijo knapi), Zajbruci (ti Trboveljčani vedo, kaj so počeli knapi v jami), Mi4je (res so štirje, prihajajo pa iz okolice Habrovke in Spodnjega Hotiča), Modre Francke (uhhh, ne vemo, ali so si Dolenjke nadele ime po frankinji, ali pa … no, jih bomo vprašali).

Strojniki in pomoč na domu

Naj vam še enkrat zaupamo, da tudi tokrat na prireditvi pričakujemo okrog 40 tujih študentov, ki so na študijski izmenjavi na Fakulteti za strojništvo v Ljubljani, za njihovo udeležbo skrbi Zagorjanka Duši Železnik, ki je res prava duša strojniške udeležbe na jamatlonih. Fantje in punce se že pripravljajo, izbirajo imena in vadijo za fešto v jami in na svetlem. Spet pa so se napovedale drage gostje iz Maribora in okolice, ki so zaposlene na Centru za pomoč na domu Maribor. Pripeljala jih bo kar njihova direktorica, sicer Trboveljčanka Barbara Žgajner. Pa ne zato, ker ima Barbara god na sv. Barbaro, ampak zato, ker je jamatlon super prireditev za team building.

To pomeni, drage jamatlonke in jamatlonci, da bo na voljo le še okrog 70 mest, če računamo še nekaj ekip pokroviteljev, verjetno manj kot 50. Zato tisti, ki oklevate, hitro na spletno stran in prijavite ekipo. Prijave bomo namreč pri številki 350 zaprli, saj več udeležencev Perkmandeljc ne pusti v jamo. Je rekel, da bi ga krst več udeležencev preveč obremenil, saj roka ne bi zdržala.

Glasba bo glasna

Še enkrat naj povemo, da bo tokrat za zabavo poskrbeli Uroš Ržišnik s spremljevalno rockersko ekipo. Rock in knapušna gresta z roko v roki. Verjemite in prepričajte se.

 


Iz Zasavja, pa še iz cele Slovenije

Na seznamu krajev, iz katerih prihajajo jamatlonke in jamatlonci, so nove prijave poskrbele, da so se med slovenske kraje na Zimskem jamatlonu zapisali še Dragomelj, Podgorica, Črnuče, Klanec pri Gabrovki, Spodnji Hotič, Moravče pri Gabrovki, Tlaka in Gabrovka.


Zasavje

Prijavljeni jamatlonci prihajajo iz območja Zasavja (Brnica, Čeče, Čemšenik, Čolnišče, Dol pri Hrastniku, Hrastnik, Izlake, Jesenovo, Kandrše, Kisovec, Knezdol, Kolovrat, Podlipovica, Ravenska vas, Razbor pri Čemšeniku, Rove, Trbovlje, Zagorje, Znojile).


Slovenija

Prihajajo iz naslednjih slovenskih krajev: Blagovica, Bukovca, Celje, Čadramska vas, Črnuče, Dob, Dragomelj, Gabrovka, Gorenja vas, Grosuplje, Ivančna Gorica, Kamnik, Klanec pri Gabrovki, Koper, Koseze, Kranj, Krtina, Laze v Tuhinju, Litija, Ljubno, Log pri Brezovici, Luče, Lukovica, Makole, Mlinše, Moravče, Moravče pri Gabrovki, Petrovče, Pijava Gorica, Podgorica, Podnart, Podpeč, Poljčane, Polzela, Preserje, Radeče, Rečica ob Savinji, Spodnji Hotič, Srednja vas pri Kamniku, Srednja vas pri Šenčurju, Studenec, Škocjan, Šmartno pri Litiji, Tlaka, Vače, Velenje, Visoko, Vransko, Vrhpolje, Vršajn, Žalec, Žeje.


Tujina

Udeleženci prihajajo tudi iz tujine iz naslednjih krajev in mest: Hmelnicki, Kijev (Ukrajina), Arhiz, Krasnodar, Moskva (Rusija).

 


Kaj vas čaka?

Izkoristite priložnost in doživite enkratno adrenalinsko doživetje! Prvo soboto v decembru se spustimo v rudnik, kjer vas bodo čakali Perkmandeljc, knapi, različne ovire ter tovariško druženje. Po prihodu iz jame pa čisto prava zasavska knapuska fešta s knapusko hrano, rock muzko in vsem, kar paše zraven.


Prijave

Prijavnica je že pripravljena. Prav za vas. Ne spreglejte! Samo še do danes zvečer se lahko prijavite po zmanjšani ceni prijavnine.

Razpis-prijavnina

Kaj je jamatlon?

Jamatlon je 5,5 km dolg oviratlon v rudniškem rovu med Trbovljami in Hrastnikom. Na poti jamatlonce čaka 14 ovir, ki so povezana z delom in življenjem rudarjev. Zimski jamatlon je idealen za vse, ki ne marajo mraza, saj je v rudniku prijetnih 15 stopinj, ravno prav za zabavno rekreativno pustolovščino.


Savus

Foto: arhiv Savus